Pryd väggarna

När man tittar på inredningsartiklar, husannonser med mera kan man ganska snart se att de flesta hem har en sak gemensamt. De har nämligen väldigt tomma väggar. Många gånger är också bord, hyllor och annat relativt tomt. Det kan stå någon staty, skål eller växt någonstans men i övrigt ser det ofta relativt opersonligt ut. Men vad kan man egentligen hänga upp på sina väggar?

Familjebilder

Ett alternativ är att man hänger upp vanliga familjebilder i ramar på väggarna. Den här typen av bilder kan vara mer eller mindre personliga och de kan också vara olika stora. Man kan fotografera familjen i olika situationer och sedan hänga upp bilderna där det passar. Varför inte göra en fotovägg i sovrummet där kanske inte alla utomstående går in? I vardagsrum, hall med mera kan man sedan ha lite mindre personliga bilder.

Posters

Ett annat sätt att pryda väggarna är genom att hänga upp olika typer av tryckta posters. De finns med flera olika motiv. En sak som blivit mycket populärt är att hänga upp posters med kartor på olika svenska städer som betyder något för de boende i bostaden. Det finns också posters med olika kända motiv som till exempel Eiffeltornet. När det gäller posters kan man lätt matcha dem till hemmets övriga stil och inredning.

Diplom och vinster

Om man har olika diplom från till exempel studier, examen, tävlingar eller liknande kan man med fördel hänga upp dem på väggen. Extra bra passar de till exempel i ett kontor. Det ser riktigt professionellt ut att ha flera diplom i finare ramar på väggen ovanför skrivbordet. Då vet man dessutom var man har dem och man slipper oroa sig för att diplomen ska komma bort.

Rosetter eller liknande

Inom till exempel hundutställningar, hästhoppning och dressyr kan man ofta få rosetter om man tävlar. Genom att spänna upp en ståltråd eller liknande på väggen kan man hänga upp sina rosetter snyggt där. Då vet man var man har dem och dessutom kan man enkelt se vilka rosetter man har vunnit. Andra kan också titta på rosetter och plakat utan att de behöver plockas fram. Det här ger en personlig vägg som man kan vara stolt över.

Hålla tavlor och annat rent

När man väljer att ha tavlor och annat på väggen gäller det också att se till att man håller dem rena. Att torka av dem med en trasa eller gå över dem med en dammvippa någon gång i veckan skadar inte. Det kan också vara klokt att titta efter om någon tavla eller annat hänger mitt i stark sol. Då finns det nämligen risk att färgerna bleknar. En tavla med högt värde kan då bli helt förstörd. Man kan med andra ord behöva flytta om tavlorna lite då och då.

excellent