Inred med snygg förvaring

De flesta känner säkert igen det. Man har inrett ett vackert hem med entusiasm och trott att man planerat in i minsta detalj. Men redan någon vecka senare är det något som stör. Det man ofta glömmer är nämligen förvaringsutrymmen, vilket gör att det snabbt blir stökigt och oorganiserat i hemmet. Den vackra inredningen ges inte rättvisa när småsaker ligger här och där. Därför är förvaringen otroligt viktig redan under planeringen. Numera finns det till och med förvaringsmöjligheter som passar som inredningsdetalj, och nedan kommer några sådana exempel att tas upp.

Förvaringsutrymmen till större saker

Man kanske inte har så mycket utrymme till extra förvaring, och har man ingen extra garderob eller förråd så gäller det istället att ta vara på alla förvaringsmöjligheter man får. Man kan även behöver planera och inreda sitt garage på ett välplanerat sätt. Ska man köpa nya möbler kan man exempelvis rikta in sig på att välja möbler med inbyggd förvaring. Ett bra exempel är säng med underliggande lådor eller soffa med förvaring under sittplatsen. Det här är mer eller mindre redan obligatoriska möbler i hemmet, så varför inte passa på att utnyttja förvaringsmöjligheterna? För företagare som skapar sådana möbler, kan det vara en bra idé att ta hjälp av transportbolag med logistikspecialister som kan hitta bra lösningar med billig frakt som passar verksamheten.

Snygga förvaringsmöjligheter

Men vidare till förvaringsalternativ som med fördel får stå synligt i hemmet, och därmed ingå i själva inredningen. Här gäller det att vara realistisk. Vet man att tidningar eller filtar brukar läggas runt om i hemmet, så är det bättre att ordna med en enkel förvaring direkt. Det kommer garanterat bli finare än ett stökigt hem, oavsett om förvaringen inte är det vackraste i inredningen. Bra förvaring är exempelvis:

  • Korg till filtar. Om man har en modern stil kan det passa bra med en korg som man kan se filtarna igenom. Dessa finns även i form av bord. För inredning i mer naturtrogen linje, kan det exempelvis passa bra med flätade korgar.
  • Förvaringskorgar och lådor. Numera finns det många snygga förvaringskorgar eller lådor i olika material, som med fördel får stå framme i hemmet. Dessa kan vara en enkel detalj i bokhyllan eller stå staplade på varandra.
  • Smyckesskåp med spegel. Om man har mycket smycken och accessoarer och ändå är i behov av en stor spegel, så kan man skaffa ett fint stående smyckesskåp. Dessa har ofta en enkel modell och passar i de flesta hem.
  • Tidningsförvaring. Om man har för vana att samla tidningar och post i högar hemma på köksbordet, så blir praktiskt taget vilken förvaringslösning som helst ett lyft i hemmet. Det finns lådor och korgar där innehållet inte behöver synas, men även mer transparenta lösningar som visar upp tidningar på ett snyggt sätt. Här finns något som passar alla smaker.

Ovan är några tips på inredning som till och med kan bli snyggt i hemmet. Det viktiga är att man inte begränsar sig till att ha för lite förvaringsutrymme i hemmet, då det snabbt ser stökigt ut och tar ut sin rätt på den i övrigt fina inredningen.

excellent