Inreda på balkongen

Har du tillgång till en balkong? Oavsett om din lägenhet har en mysig balkong eller om ditt bostadshus är utrustad med en bör du inte missa chansen att göra något extra med denna ibland bortglömda oas. Många använder tyvärr balkongen som avställningsplats för diverse bråte, något som är väldigt tråkigt. Kanske blir det så för att man tycker att balkongen är för liten eller för exponerad för grannarna och bryr sig därför inte om att utnyttja den till annat? Det finns dock lösningar och inredningstips för alla typer av balkonger, både små och stora och de som har full insyn. I den här texten ska du få läsa om hur du kan göra för att få ut det mesta av din balkong. Det behöver varken vara dyrt, tidskrävande eller speciellt krångligt. Läs vidare så får också du snart tillgång till en alldeles egen plats för avkoppling och njutning utomhus, något som alla som har möjlighet borde unna sig.

Tips för både små och stora balkonger

Det som är så behändigt med en balkong är att den ger lägenheten ett extra rum under de varma årstiderna. Ser man till att inreda den på ett mysigt sätt blir den sedan garanterat en plats man gärna vill vistas på. Många lägenheter har relativt små balkonger, men det behöver inte vara ett hinder för att skapa mysfaktor. För att få plats med blommor och annan växtlighet är det bra att tänka höjd. Häng till exempel dina växter i amplar i taket på balkongen. Idag finns också många smidiga blomlådor som går att hänga på balkongräcket. Vill du ha en egen liten kryddträdgård kan det vara smart att investera i en smal hylla, på så sätt får du plats med mycket på en och samma yta. Hör du istället till en av dem som har lyxen att ha en riktigt stor balkong så kan det vara fint att dela upp den i sektioner. Ställ till exempel en bekväm sittgrupp på ena sidan av balkongen och fokusera på odling på den andra sidan.

En plats för avkoppling

För att balkongen ska bli just den där platsen du vill vistas på krävs bekväma trädgårdsmöbler. Sitter du inte skönt är sannolikheten nämligen mindre att du kommer att utnyttja platsen. Idag finns snygga trädgårdsmöbler i alla prisklasser. Att investera i en låg sittgrupp kan vara smart eftersom det minskar risken för insyn. Vill du verkligen ha en privat balkong så finns mängder av insynsskydd att sätta upp. Gillar du den naturnära stilen är det snyggt med ett sådant i bambu. För den som vill vara lite mer klassisk finns många varianter i väderbeständigt tyg. Ett parasoll är också en snygg accessoar på balkongen. Det skyddar mot både insyn och solens starka strålar och finns i en mängd olika modeller så att du kan hitta ett i exakt din stil. Om din balkong skulle ha ett tråkigt golv kan du också välja att lägga en vacker trätrall. Sådana finns till låga priser i de flesta byggvaruhus.

excellent