Lyxigare hem utan att det kostar skjortan

Vill du få en lyxigare känsla i hemmet utan att gräva ett alltför djupt hål i plånboken? Då har vi några tips till dig.

Skaffa nya lamparmaturer

Att byta armaturer till din belysning är ett både enkelt och billigt sätt att skapa en helt ny känsla i hemmet. Nya prisvärda armaturer kan du köpa hos byggmax.

Använd neutrala färger

Gör dig av med inredningsdetaljer i skrikiga färger. Du får en mer lyxig och sober känsla i hemmet om du använder neutrala färger.

Städa

Det finns ingenting som ger en så pass olyxig känsla som när det är stökigt. Ibland kan det faktiskt räcka med att ta en tur med dammtrasan för att ge hemmet en helt ny touch.

Fler växter

Elle tipsar om att du kan inreda med fler växter för att skapa en lyxigare känsla. Ännu lyxigare blir det om du satsar på blommor som står i vas. Snygga vaser kan du hitta på second hand om du kollar runt regelbundet.

Skaffa en gallerivägg

Vad är en “gallerivägg” kanske du undrar? Det är helt enkelt en vägg som du samlar dina foton, posters och planscher på. Du kan skapa en lyxigare känsla genom att samla många på en plats snarare än att sprida ut dem.

Måla en fondvägg

En fondvägg som bryter av från hur väggarna i resten av rummet ser ut kostar inte mycket samtidigt som den adderar mycket till en känsla av lyx.

excellent