Furu gör comeback inom inredning

Alla minns nog när furu var som allra trendigast. I vartenda hem fanns det köksbord och stolar i furu, i vardagsrummet hade man bokhylla i furu och självklart hade man dubbelsängen i furu. Många valde även hela köksinredningen i furu och en del hade även furutak genomgående i hela hemmet. Det var furu överallt, både högt och lågt. Sedan svalnade intresset för detta vackra träslag och sakta men säkert försvann furudetaljerna och fick ge plats för nya inredningstrender. Detta kan ju tyckas lite synd eftersom furu är ett både vackert och tåligt material till inredning i hemmet. Det verkar dock som att alla furuälskare kommer att få en glad överraskning framöver för furu är på väg att göra comeback inom inredning. Trenderna visar återigen att intresset ökar stadigt för furu och det är en mycket glädjande nyhet. Furu gör verkligen mycket för att öka trivseln och den ombonade mysiga känslan i ditt hem markant.

Ökad efterfrågan på svenskt trä

Det ökade intresset för trävaror som inredningsdetaljer är naturligtvis även mycket goda nyheter för alla svenska skogsägare. Svenskt virke och pappersmassa är mycket efterfrågat och massa och virke når rekordpriser nu. Man kan tydligt se en globalt ökad efterfrågan och man räknar med att denna trend håller i sig. Ledande inredningsdesigners och trendsättare världen över använder sig mer och mer av svenskt trä och furu till kommande säsonger och detta sätter naturligtvis positiva verkningar i rullning för svensk skogsindustri. Just nu är man på väg mot den längsta prisökningsperioden på 30 år tack vare det enorma intresset för svenskt trä världen över. Alla som älskar trä till inredning är självklart också glada över den ökade populariteten. Det vackra träslaget som tidigare mest förknippades med gillestugor är nu på väg att åter inta sin rätta plats i designvärlden och fler och fler arkitekter använder furu när de ritar hus och konstruerar vackra byggnader. Furu kan ju även med fördel användas till trappor, uteplatser, väggar och möbler tack vare att det är så hållbart .

Mysig uteplats i furu

Funderar man på att bygga en ny altan eller ett soldäck till swimmingpoolen är furu ett utmärkt alternativ. Vanligast är att man använder tryckimpregnerad furu och den finns i två färger; antingen grönt eller brunt. Med tiden tappar dock furu färgen tack vare att det utsätts för solsken utomhus och får en grå färgton. Efter en säsong kan man dock måla furu om man vill. Ett annat alternativ är att man blandar pigment i vanlig trallolja och då kan man behandla träet direkt. Om man vill kan man man också använda sig av obehandlad furu till utomhusbruk men då är det att rekommendera att man kostar på sig en lite bättre kvalitet och är noga med att man underhållsoljar väl. När sedan bygget väl är färdigt behövs det naturligtvis billiga utemöbler att inreda och göra mysigt med på sin nya uteplats. Glöm inte de små detaljerna som kuddar och dynor, de gör en avsevärd skillnad i mysfaktor till din uteplats.

excellent