Inreda ett hemmakontor

Ett hemmakontor är inte ett självklart rum i många hem, men de som har ett extra rum över väljer ofta att göra det till ett slags kontor, för att exempelvis betala räkningar och sköta annat pappersarbete relaterat till hushållet. För de som jobbar hemifrån är hemmakontoret så klart oumbärligt. För att hemmakontoret ska vara en plats där man kan sköta pappersarbete eller vanligt kontorsarbete på ett effektivt sätt finns det dock vissa saker man måste tänka på när man inreder det.

Kontoret måste till exempel vara en plats som känns inspirerande och motiverande, och då är det viktigt att arbetsytan är lätt att hålla ren, och att man undviker att belamra den. En bra start på det är att ordna en hurts som kan ställas under skrivbordet, där man kan förvara kontorsmaterial och aktuellt pappersarbete, så att det slipper ligga framme. Det är också bra om man kan ordna en sladdlösning som gör att sladdar mellan exempelvis datorn och skrivaren inte är synliga.

Något annat som är mycket viktigt för inspirationen och motivationen är ljuset i kontoret, och det som är allra viktigast är att man får in dagsljus. Dagsljuset påverkar nämligen kroppens energinivå, och det är självklart viktigt att hålla nivån uppe om man ska kunna arbeta effektivt.

Slutligen kan det vara en bra idé att ställa in lite gröna växter på kontoret, av flera anledningar. Gröna växter bidrar till exempel till att syresätta luften och till att absorbera en del av de kemikalier som avsöndras från elektroniken på kontoret, vilket gör att luftkvaliteten blir bättre. Växterna bidrar också till att öka luftfuktigheten, vilket gör att risken för att man har torra ögon i slutet av dagen minskar. Dessutom är växter helt enkelt vackra att se på; de utgör ett dekorativt och organiskt inslag i en annars ofta ganska tråkig och elektronisk miljö.

Något annat som kan göra arbetet med effektivt, förutom att ha ett inspirerande kontor, är att använda sig av factoring. Factoring, som du till exempel kan få hjälp med via Fakturino, gör att du får in pengarna från dina fakturor med en gång, så att du kan använda dem till annat i företaget – till exempel ny inredning till ditt hemmakontor.

excellent