Inred ditt första hem

Att äga ett eget hem är många människors dröm. Förutom faktumet att det är en god investering är det också något alldeles speciellt med att vara husägare. Det ger trygghet och självständighet och är en källa till glädje och stolthet. Dessutom kan du inreda det precis som du vill.

För att hitta ditt drömhem gäller det först att finna det. Du kan hitta alla möjliga slags bostäder till salu över hela landet och du vet själv om du är ute efter en liten lya mitt i en stad eller ett hus på fjället. Du bör ta med många saker i beräkningen som budget, var du arbetar, läge och miljö men när du väl hittat det du vill ha är det dags att börja med inredningen.

Börja enkelt

Trots att det alltid är viktigt att göra en bostad så personlig och hemtrevlig som möjligt är det samtidigt smart att börja så enkelt som möjligt. De flesta “växer in” i sina hem och det kan till och med dröja ett år innan du upptäcker att ditt kök borde ha en ljusare inredning eller att sovrummet skulle vara snyggare i blått. Börja därför med att måla hela hemmet i en ljus, neutral färg som till exempel krämigt vitt, och skaffa praktiska, enkla möbler som inte kostar skjortan. Till ett första hem behöver du en hel del “grundmöbler” som till exempel en säng, en soffa och ett köksbord med stolar medan saker som pingpongbord eller hängande fåtöljer kan vänta. Du kommer också behöva vardagsföremål som glas och tallrikar, sängkläder, lampor och galgar.

Tillsätt din personliga touch

När du har allt det grundläggande för ditt första hem är det dags att börja göra det riktigt personligt. Det här är den roligaste formen av inredning och dessutom den mest rörliga; medan det är jobbigt att måla om alla väggar kan du enkelt byta ut en kudde eller en poster. Nu kan du sätta till färger och mönster och är du kreativt lagt kan du göra mycket själv. Skaffa vackra växter och placera dem på trendigt vis eller gör egna hängare i makramé. Sy egna gardiner eller virka en vacker filt till soffan, sätt upp posters från dina favoritfilmer eller rama in egna foton. Du kan blanda gammalt med nytt och lika gärna botanisera i second hand-affärer som att satsa på ultramodernt. Det är ditt alldeles egna hem och du kan se fram emot många upplevelser och stunder i det.

excellent