Det lantliga hemmet

En väldigt populär inredningsstil är den lantliga, som man egentligen kan säga påminner ganska mycket om den man kan se i ljusa och färgglada sommarstugor. Det handlar helt enkelt om att ta sådant som finns tillgängligt, och det behöver definitivt inte matcha. Tvärtom faktiskt! Det innefattar även vackra tyger i form av romantiska överkast, söta gardiner och ljust blommiga bordsdukar och soffkuddar. Man kan få den helt rätta looken med lantlig stil hos laliving.se, där det finns allt från plädar och stolsfodral till mattor och skyltar.

Olika varianter av lantlig inredning

Hur lantlig inredning, eller Shabby chic ska se ut beror helt på vem man frågar, och i slutändan är det faktiskt du själv som bestämmer hur ditt hem ska se ut. Man måste inte följa någon given trend, men vill man ha ett genomgående lantligt hem så kan man följa några tips och råd på vägen.

Vad många är överens om är att grundfärgen ska vara vit, eller åtminstone ljus och att övriga färger bör följa denna på ett naturligt och romantiskt sätt. Populärt är också att få med slitna detaljer, som exempelvis en rostig vattenkanna som stått ute i trädgården och utsatts för väder och vind, eller en hylla gjord av ljust virke från brädhögen bakom ladan. Det går att hitta

tips både här och där, men följ ditt hjärta.

Tips för en lantlig look

  • Tänk i ljusa och jordiga färger
  • Ta vara på det slitna
  • Använd dig av rostiga metaller
  • Det gör inget om färgen flagnar
  • Loppis och second hand är din bästa vän
  • Spets passar alltid
  • Lapptäcken
  • Fastna inte på en färg

Även om det främst är ljusa och jordiga färger som gäller när man pratar om lantlig inredning så bör man inte hänga upp sig på en enda färg. Det går hur bra som helst att blanda olika och pasteller är också välkomna. Ta vara på det slitna, kasta ingenting utan återanvänd, precis sådär som man gjorde förr eller som man ofta gör i sommarstugan. Man kan till exempel använda en gammal trälåda som tidningsställ eller plantera blommor i den. Det går även att sätta upp den på väggen som en hylla.

När det kommer till gamla möbler är de en guldgruva när man vill ha ett lantligt hem, och det bästa är att man inte ens behöver göra något åt dem. Det är helt okej att de är slitna och att färgen flagnar, det är faktiskt bäst så!

excellent