Så inreder badrummet harmoniskt

Ibland behöver man göra om hemma för att skapa en trivsam miljö och detta kan gälla hela hemmet och alla rum. Det kan vara att man tröttnat på sitt kök och vill ge det ett snyggare lyft och göra det mer praktiskt, att man vill ha ett mer trivsamt tv-rum eller en uppfräschning av badrummet.

Det kan vara bra att renovera och göra om badrummet då och då för att undvika mögel, fuktskador och för att få det snyggare. När man ska göra om sitt badrum är det viktigt att tänka på att låta professionell hjälp ta över de viktiga och större delarna som kakelläggning, el, vvs-montering och golvläggningför att det ska vara så säkert som möjligt.

De mindre delarna som inredning och detaljer kan man sköta själv utan någon större fara.

Förvandla badrummet till en avslappnade oas

Ett badrum ska vara en avslappnande och harmonisk plats för att man ska kunna stressa ner och njuta av sitt bad eller sin dusch. Det är även bra att ha ett praktiskt upplägg för att det ska bli så bekvämt som möjligt.

För att ge sitt badrum en harmonisk miljö kan man använda sig av ljusa och luftiga färger för att ge rummet en fräsch look. Vita och ljusare färger ger en mer ren och fridfull känsla till sinnet. Man kan även se till att inreda det med fina plastväxter eller växter som tål värme och fukt och snygga handdukar. Att hänga upp matchande och snygga handdukar ger en spa-känsla, vilket är något man gärna vill känna när man tar ett härligt bad.

Har man möjlighet kan man även inreda med fina ljus och även ett doftljus eller doftpinnar för att ge ännu mer harmoni till själen genom vårt doftsinne. Lägg även till en fin matta och snygga korgar för att skapa den ultimata spa-känslan. Se även till att ha ordning och reda för alla småsaker i alla lådor och lägg gärna till förvaringsaskar. Ett städat och rent utseende är också något som ger ro och avslappning till sinnet!

excellent