Så dekorerar du din soffa efter årets trender

Så här i vårtider är det vanligt att du vill ändra inredningen i ditt hem till något mer ljust och somrigt för att känna att du går in i en ny tid eller ett nytt kapitel av året. Här kommer lite tips och inspiration på hur du kan tänka när du förnyar inredningen i ditt hem inför årets ljusare månader.

Liva upp soffan

I mångas vardagsrum är soffor eller fåtöljer de centrala möblerna, det vill säga de möbler som är störst och mest iögonfallande. För att då kunna liva upp och förnya rummet räcker det ibland med att du ändrar textilierna på soffan eller fåtöljen. Om du exempelvis har en Ikea Ektorp soffa kan du byta klädsel på den till en ljusare färg eller en accentfärg för att den ska stå ut från resten av inredningen. Några andra sätt att inreda med textilier är att köpa nya kuddar eller kuddfodral, införskaffa nya filtar eller plädar eller att lägga en fin matta framför soffan.

Inredningstrender 2021

Inom inredning kommer nya trender ständigt fram och det gäller att du hänger med för att se vad som är inne just nu. År 2021 finns en del tydliga trender som vi kan se är på väg upp. En tydligt uppstickande trend är medelhavstema nu i tider där du kanske inte reser lika mycket som du annars hade velat. Istället kan du inkorporera semesterstilen i ditt hem för att skapa dig en semesterkänsla i ditt eget hem. För att uppnå en inredning inspirerad av Medelhavet behöver du mycket solgult och havsblått, detaljer i keramik, runda formar och vintageporslin på väggarna.

En annan stil som är på väg att bli mycket populär är den skandinaviska stilen. För att få till den skandinaviska stilen, som är en väldigt minimalistisk stil, behöver du stora, öppna ytor och väldigt lite men stilren dekoration. I år ändras färgskalan dock åt det varmare hållet snarare än enbart vitt, svart och grått som tidigare varit riktlinjerna. Nu ska du få med mycket beiget och brunt, mycket åt det jordiga hållet, samtidigt som du håller det minimalistiskt.

Du kan kombinera den skandinaviska stilen med en annan populär inredningstrend för i år, nämligen trä. Det är väldigt inne att inreda med materialet trä. Oavsett om det är golv, möbler, skålar eller väggdekorationer. Det populäraste är att inreda med ljusa, nordiska träsorter men vi kan även se att mörkare träslag börjar komma upp sig. Om du vill vara lite modig kan du prova att inreda med både ljusa och mörka träslag för att variera lite.

excellent