Inreda en källare

En källare kan ha en mängd olika användningsområden, beroende på hur den är utformad. Att inreda en källare kan av den anledningen göras på en rad olika sätt. Vissa källare passar enbart att användas till förvaring, medan andra fungerar som tvättstuga. Källare kan dock vara så mycket mer än så. De kan fungera som boende för gäster, eller till och med för en familjemedlem. En källare kan göras riktigt mysig och mycket har att göra med ljuset – källare har ett mer dämpat ljus än andra plan i en bostad, eftersom de har mindre eller färre fönster. Den lite mer intima känslan beror också på att takhöjden som regel är lite lägre här.

Populärt i hus som är byggda på 70-talet är en så kallad gillestuga. Detta innebär ofta ett lite större rum, inte sällan med öppen spis. Här är det perfekta att ha en så kallad relaxavdelning, kanske med en liten bar, biljardbord och annat roligt att fördriva tiden med. Många väljer idag att ha en utökad relaxavdelning i sina källare, med bubbelbad och bastu.

Om man inte är så mycket för bar, bad och annat i källaren är ett alternativ att skapa ett komplett biorum med projektor.

excellent